Az nagymamák sötét oldalárul

 2011.10.16. 17:23

Mindannyian tudjuk, hogy a sütisütő-mesemondó nagymamában lakik egy másik, sötétebb személyiség is, amely ha valami légköri turbulencia miatt aktiválódik, akkor vége a családnak.
A top nagymama sztorit Lustanyunál olvastam: lustanyu.blog.nlcafe.hu/index.php, de az enyém is megér egy misét.

Bemelegítésként elmondanám, hogy az én nagymamám egy szent asszony volt. Nem piszkált senkit, hogy mikor lesz már rendes ember belőle, szó nélkül tűrte gyermekei és unokái válásait, zabigyerekeit és plasztikai műtéteit. Mindenkit megpróbált szeretni és megérteni, ezért fotós unokája nekiajándékozott egy s.k. aktnaptárat, Nagymama becsülettel kitette a falra. Aztán minden hónapban ragasztott a leányzóra melltartót és bugyogót, zsírpapírból.


Kedves barátnőm nagymamája internetfüggő, és meg van róla győződve, hogy a világhálón szellemek és ufók laknak, akik csak a megfelelő pillanatra várnak, amikor az életünkre törnek (mondjuk a facebook privacy policyjét elnézve ez nem is akkora hülyeség). Ennek ellenére, halált megvető bátorságról tesz tanúbizonyságot, hiszen fenn van iwiwen és facebookon is, és ha összevész valamelyik unokával, akkor igazi trollként kitörli az ismerősei közül, és sértegető leveleket ír nekik búcsúzóul.

Az igazi show elem azonban kolléganőm nagyija. Nagyi a természet és a világháborúk gyermeke, ezért ha eltörik a karja, két paradicsomkaróból készített sínnel rögzíti a törött testrészt. Az orvos úri mulatság, és nem tudod meggyőzni arról, hogy ő is tb-t fizet, ezért már jogosult orvosi ellátásra anélkül is, hogy fizetségként a legpompásabb kakasát kell feláldoznia. Legújabb akciója az volt, hogy beletolatott valami rozsdás, kiálló kerítésdrótba, és csúnyán megsebezte a combját. Miután már kellően elfertőződött, idejét látta megmutatni az unokájának, aki elképedve vitte azonnal orvoshoz. A sebet kitisztították, de kötözésre kellett járni vele hetekig. Nagymama innentől kezdve a fejébe vette, hogy neki harangoztak, ezért minden este felhívta egyesével az egész rokonságot, és variált, hogy kire mit hagyományoz. Minden kötözés előtt összepakolt egy komplett bőröndöt, hogy őt most biztosan benn tartják, és képtelenség volt meggyőzni arról, hogy az ambulancián nincsenek kórtermek. Az orvos minden alkalommal biztosította Nagyit, hogy a seb szépen gyógyul, ám ő makacsul megmaradt a saját elméleténél, miszerint állapota rohamosan és irreverzibilisen romlik.
Az utolsó kötözés című komédiához Unoka statisztált, a sofőr szerepében. Szombat reggel fél nyolckor a fodrásznál kezdtek, hiszen ha benntartják a kórházban, nem nézhet ki slamposan, ezért is indultak háromnegyed hétkor a két utcával odébb lévő szalonba. Útközben meglátta Gizikét, ezért hogy üdvözölje, kinyitotta a kocsiajtót, Unoka alig győzött hatvanról lelassítani, hogy Nagyi ki ne essen a kocsiból. A három órás dauert Unoka kénytelen volt végigasszisztálni, hiszen „ennyi időt csak rá tud tán szánni szegény, beteg nagyanyjára”, majd elindultak vásárolni. Kétszer járták meg a boltot ÉS a piacot, mert valamit mindig elfelejtettek venni. 
Utolsó felvonásként Unokának egymaga kellett elindulnia pongyolát venni, ami a legfontosabb eleme volt a bevásárlólistának, de addigra Nagyi elfáradt. Kiadta hát az ukázt, hogy olyan pongyola kell, amely divatos, de nem hivalkodó, és egyben tükrözi Nagyi társadalmi státuszát, amely „nem olyan gazdag, mint egy orvos, de nem is olyan szegény”. Unoka pár órás hajsza után pont talált egy megfelelőt, mission completed. Egy szarvashibát azonban mégis elkövetett: sima szatyorban volt képes elhozni azt a pongyolát, ami azért skandalum, hiszen így a szomszédok látják, mit vett! Homo homini lupus, veszélyes világban élünk, mindenki figyel mindenit, de főleg mindenki Nagyit. Hiszen szerinte a telefont is lehallgatják, mondja ő, szerencsére nem minden irányba, ami nagyszerű, mert így kétnaponta fel tudja hívni Unokát, hogy hozzon már neki szigorúan három üveg ásványvizet. Amikor Unoka felvetette, hogy venne neki két zsugorral egyszerre, Nagyi felháborodott: annyi ásványvíz sosem fogy el.

Dauer, piac, bolt, pongyola és lelkifröccs után már csak az ügyeletre értek oda, de az orvos nagyon készségesen átkötözte a már majdnem gyógyult sebet és aláírta a zárójelentést, ami azt jelenti, hogy többet ezzel a problémával nem kell visszamenni. Erre a hírre Nagyi teljesen maga alá került, de bízunk benne, hogy hamarosan újra erőre kap és ismét kifundál valami szórakoztatóan kedélyborzolót.

Címkék: komédia nagymama

A bejegyzés trackback címe:

https://deliriumpremens.blog.hu/api/trackback/id/tr953307223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása