Tehát az osztálytali legnagyobb show eleme az állatorvos csaj volt, aki csak úgy ontotta a jobbnál jobb adomákat. Van két lova és egy kutyája, ez utóbbi egy mindenevő tacskó. Képes kiforgatni a kukát is, és derekasan megküzd, hogy le tudja nyelni a használt szárnyasbetétet. Friss fickójával éppen egy romantikus filmet néztek, amikor a kutya beállt a tévé elé, látványosan öklendezni kezdett, majd kihányt egy tampont. A srác megkövült, de a lány örömében körbeugrálta a kutyát, felvette a tampont, és megmutatta a srácnak, hogy de király, nézd, egyben kijött! Azóta már jegyben járnak. Nem a kutyával.

Praxisában találkozott már tizedikről kiesett, törött páncélú teknőssel, akinek darabjait szövetragasztóval kellett összekirakózni, de olyannal is, akinek kificcent a fütyije és nem tudta többé visszahúzni. A teknős gazdája először félrediagnosztizálta: azt gondolta, kifordult a végbele, ezért megpróbálta kézzel visszatuszkolni, aztán szerencsére jobbnak látta orvoshoz fordulni. Sajnos nem volt mit tenni, amputálni kellett a nemes testrész, de teknőséknél ez rutinbeavatkozás, elkötik és nyissz.

Egyszer bevittek hozzá egy törpenyulat, éves szervire. Az alapos vizsgálat során megállapította, hogy egészséges, mint a makk, nagy volt az öröm, mehettek is haza. Ekkor a nyúl indokolatlanul bekattant, hangos visítással lekamikázézott a vizsgálóasztalról, és olyan szerencsétlenül esett, hogy kitört két foga, és szilánkok maradtak az állkapcsában, műteni kellett. Beviszed a makkegészséges nyuladat, és hazaviszel egy sokkos állapotban lévő, vérző szőrültet.

Egy beagle azért került be, mert megevett egy férfizoknit. Az aggódó gazdasszony és kedves férje szerencsére hamar megnyugodhattak, mert nemsoká jött az orvos, egyik kezében a kutyával, másikban a zoknival… ám ekkor a férj közölte, hogy gond van, ez nem az ő zoknija! Az orvos megkérte őket, hogy ez esetben a tartozást még idebent, a zokni-polémiát meg már odakint rendezzék.

A legnagyobb para az volt, amikor bevittek egy madárpókot, aki nem tudta levedleni a csáprágóját, így táplálkozni sem tudott. Szegény. De hogyan szedjék le róla anélkül, hogy a fenevad széttrancsírozná a kezét? Az altatás nem jöhetett szóba, mert ilyen kicsi testtömegre nem tudták kimérni az altatót, ezért inkább betették öt percre a hűtőbe. Mikor kivették, annyira be volt lassulva, hogy gyerekjáték volt lekapni a csáprágót. Tanulság: ha madárpókkal találkozol, és félsz, hogy megharap, keress egy hűtőt és tedd bele.

És akkor dobpergés, finálé. A környékbeli marhatelep állatorvosának egyszer  helyettesítenie egy kollégát a kisállatrendelésen. Bevittek neki egy ugróegeret, hogy a halálán van, mentse meg. A könyékig tartó rektális vizsgálatokhoz szokott doki azt sem tudta, hogyan fogja meg a kisegeret, hogy csontját ne törje, de végül feltalálta magát, megvizsgálta és meg is gyógyította. Ő volt a nap hőse. Pár nap múlva visszavitték az apróságot kontrollra, amikor is az egér bepánikolt és megharapta a dokit. A csontig hatoló éles fogak nem voltak hajlandók elengedni a segítő kezet, ezért a doki reflexből hozzácsapta a vizsgálóasztalhoz… és ekkor már nem tudták megmenteni.

Gondolkozom azon, hogy elvégzem az állatorvosit.

Címkék: osztálytalálkozó állatorvos

A bejegyzés trackback címe:

https://deliriumpremens.blog.hu/api/trackback/id/tr643416201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.06.14. 14:59:41

kurva jóóóóó! :-))))
süti beállítások módosítása