Szilvi

 2012.01.08. 21:49

Mit csinál az ember, ha olyan sztorit akar elmesélni, amelynek ő a főszereplője, de nem akarja, hogy kiderüljön? Saving face jelleggel eltávolítja magától a történetet, és úgy adja elő, mintha az a miskolci haverjával történt volna. Mindenkinek van egy miskolci haverja, aki titokban turkálja az orrát, nem vált minden nap alsógatyát, vagy aki felizgult azon a videón, amelyben két lány beleszarik egy bögrébe, majd megeszi.

Az én miskolci haveromnak  valahogy nem állt össze a társaság szilveszterre. A legénye nem akart csak úgy beülni egy kocsmába, így bekapcsolták a tévét, és töltöttek egy-egy pohár pálinkát. Majd még egyet. Majd kibontottak egy üveg bort. A tévé pont az MR2 Szimfonik live szigetes koncertjét sugározta, és ez még felvételről is akkora eksztázis volt, hogy a miskolci havercsaj táncra perdült kockás pizsamájában és kiscsirkeszín köntösében. Csatlakozott hozzá legénye is, mellkasszőrben és mackónadrágban. Csujogattak, ugráltak, nevettek, közben kicsit elrontották a botmixert, szóval óriási buli volt. És akkor vége lett a koncertnek, éjfélt ütött az óra, és pezsgőt bontottak. Na ezt nem kellett volna, mert a miskolci havercsaj olyan rosszul lett két korty után, hogy az újévet egy diszkrét rókázással indította, majd beájult az ágyba. Hogy is van az, hogy amilyen az év első napja, olyan lesz a többi is? Elsején egész nap ilyeneket hallgatott a legénytől, hogy „na, meghánytad-vetetted az elmúlt év történéseit?”, „hány órakor volt éjfél?”, „fáradtnak tűnsz, tán egész éjjel álmatlanul hánykolódtál?”, és égett a bőr a képén, hogy ennyi idős létére nem tudta, mi a mérték.

Mikor kicsit összeszedte magát, felhívta az öccsét, hogy megkérdezze, az ő bulija milyen volt. Az öccse szégyenkezve motyogta, hogy eszméletlen, és most igen fáj a feje… de nem annyira a másnaptól, mint az enyhe agyrázkódástól, amit akkor szerzett, mikor fejre esett a kerítés tetejéről és elájult. A miskolci haverom erre röhögve elmesélte, hogy ő hogy járt, testvériesen gratuláltak egymásnak és mindenki kicsit jobban érezte magát. Ti kékbe öltözött közeli rokonok, azaz testvéreim azúrban, boldog új évet. Jó kezdés, fél siker.

Címkék: szilveszter

A bejegyzés trackback címe:

https://deliriumpremens.blog.hu/api/trackback/id/tr653529956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

karate_kid 2012.01.16. 14:57:05

Imádom a dumád! Boldog új évet, írj még sokat!

Kemál Amál 2012.08.15. 14:33:01

Legény nem semmi! Buék, megkésve is!
süti beállítások módosítása