Szőrnyek

 2012.02.04. 21:37

A szőrny a macska szinonimája. Főleg idősebbik jószágunké, Babi nénié, aki különben a macskák szégyene. Azért lett ez a neve, mert így úgy köszönhetek neki, mint a magyar népmese újraszinkronban. Ne már, hogy nem ismered:

Szóval Babi néni a macskák szégyene. Kezdjük azzal, hogy nem tud rendesen dorombolni, csak egy olyan sipító mellékzöngével, mintha csúszna benne az ékszíj. Ilyenkor inkább abbahagyjuk a simogatást, hátha ő is elhallgat, de ekkor nyávogni kezd, ami igazából úgy hangzik, mint egy vén cigányasszony rekedtes átokszórása. Kövér, bajusza is van, tényleg csak a színes szoknya meg a fejkendő hiányzik róla. Persze ettől az átkozódástól nem támad simogathatnékunk, ezért elkezd nyúlkálni a kezével. Ezt a nyúlkálást az első találkozásunkkor úgy értelmeztük, hogy de édes, simogat, aztán kiderült, hogy ez volt a csali, és igazából arra kényszerít, hogy simogasd.

A menhelyen mind a tizenhét macska hozta a marketingformáját: dorombolt, szépen nézett, takarosan ült, demonstrálta szobatisztaságát,és adekvát módon használta a kaparófát. Mióta hazahoztuk, csak sipítva tud dorombolni, és meg sem ismeri a kaparófát, inkább a kanapén gyakorolja a textilművészetet. Éjfekete szőrével és irdatlan zöld szemeivel szakasztott úgy néz ki, mint a Legény, csak macskában és nőben. Eleinte hiányzott a hasáról a szőr, állítólag szihéjs alapú bőrirritáció. Szomatizálunk, szomatizálunk? Mintha hasonlítanánk. Mostanra kinőtt a szőre, de termettek alá zsírcsöcsök is, szabályos tőgyei vannak, pedig eskü’ nem adunk neki sokat. Főleg, hogy a Legény eteti, aki gulágban is dolgozhatna, olyan takarékosan bánik a porciókkal. Babi néniről még azt érdemes tudni, hogy ha közelít egy kéz, felveszi a Forma 1-es autó pózt (elöl lelapul, hátul pucsít), de akár az arcodba is képes dugni a seggét, ha az elvárt simogatás nem érkezik rögvest. Macska létére igen buta, például nem tud tájékozódni a lépcsőházban, és mindig a felsőszomszéd ajtaját véli az otthonának. Mivel az ajtó zárva, ezért annyira kétségbe esik, hogy háromszor akkorára duzzad a farka, és ha ölbe veszem, hanyatt-homlok karmol, hogy én hülye nem értem meg, hogy ő ott lakik?! Múltkor véletlenül kizártam, akkor bezzeg elállt a szava, a szomszéd néni csöngetett be, hogy az a szépszemű cica, akivel az erkélyről szemezni szokott, ott lapul a lépcsőházban és nagyon meg van lepődve. Ölbe vettem, hálából szíven karmolt, majd hazafutott. Még szerencse, hogy kedves szokása a tohonya picsáját az erkélyládában pihentetni (ezért virágzott el olyan hamar a törökszekfű…), mert így legalább megismerkedett azzal a jószívű felső szomszéddal. Legalább a zenéhez konyít valamelyest, amit onnan tudok, hogy bizonyítottan nem bírja a kakofóniát:


Leánya, Manci első ránézésre a legelbaszottabb színkombinációt viseli, viszont takaros viselkedésével ellensúlyozza otromba bundáját. Remekbe szabottan tud ülni és aludni, és még szabványszerűen is dorombol. A szomszéd taxis a csodájára jár, múltkor még a nejét is áthozta, és megpróbálta kiszedni belőlem, hogy lehet ilyen színkombinációt elérni. Hallod, hogy ez milyen macska? Mondom házi. De hallod, hallod, hogy lett ilyen a bundája? Mondom vörös volt, beraktuk a centrifugába, és spricceltünk bele fekete festéket, aztán ahol érte, ott sötét lett.  Erre elállt a szava, azóta lehet, fogott magának egy vörös macskát és manciszínűt csinált belőle.

A két macska közül Manci az ész. Összefüggő, kerek mondatokban beszél, például kér, hogy engedjem a lépcsőházba, mert új szagminta érkezett, vagy hogyha az időm engedi, akkor kérne még egy fél tányérka tejet. Egyébként szerelmes a lábamba, főleg ha előtte mezítláb mászkáltam a fűben, hát, belepirulnátok, ha elmesélném, milyen pornót vág le a talpammal, úgyhogy inkább megmutatom videón. Vigyázat, 18+.


 

Címkék: cica macska néni manci babi

A bejegyzés trackback címe:

https://deliriumpremens.blog.hu/api/trackback/id/tr384066551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása